ΚΙΝΟ: Ιστορική αναδρομή, ποιος το ανακάλυψε

ΚΙΝΟ ΑΡΘΡΑ kino , κίνο , κινο ιστορια

Το ΚΙΝΟ είναι ένα τυχερό παιχνίδι που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στο ελληνικό κοινό. Από τη στιγμή που εμφανίστηκε στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, οι Έλληνες παίκτες το αγάπησαν άμεσα. Κάπως έτσι, έγινε και το πιο πετυχημένο παιχνίδι για τον οργανισμό, αποφέροντάς του τεράστια κέρδη. Ωστόσο, το ΚΙΝΟ δεν ήρθε… εξ ουρανού στον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών. Αντίθετα, η ιστορία του μας γυρίζει πάρα πολλά χρόνια πίσω. Φυσικά, η μορφή του όταν πρωτοεμφανίστηκε δεν ήταν η ίδια με τη σημερινή. Παρουσιάζει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον, να δούμε από πού ξεκίνησε το παιχνίδι, πότε έκανε την εμφάνισή του και ποιοί το ανακάλυψαν. Επίσης, η πορεία του ανά τα έτη για να γίνει αυτό που ξέρουμε όλοι σήμερα, είναι εξίσου ενδιαφέρουσα. Ας εξετάσουμε λοιπόν κάποιες σημαντικές πληροφορίες.

Παίξε Νόμιμα | 21+ MGA
21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Η γέννηση του ΚΙΝΟ

Η αφετηρία για το ΚΙΝΟ χρονολογείται περίπου τρεις χιλιάδες χρόνια πριν από σήμερα. Ο τόπος καταγωγής του, είναι η Κίνα. Συνηθισμένο μέρος προέλευσης όσον αφορά τα τυχερά live παιχνίδια. Για παράδειγμα, εκεί γεννήθηκε και το γνωστό σε όλους Μπλάκτζακ. Ποιός ήταν όμως αυτός που δημιούργησε το παιχνίδι; Οι περισσότερες πηγές συνηγορούν ότι πρόκειται για τον Cheung Leung. Ο λόγος για ένα μέλος της δυνατείας Χαν. Η πόλη που ηγούνταν ο συγκεκριμένος, περνούσε δύσκολους καιρούς οικονομικά, εξαιτίας ενός μεγάλου πολέμου. Ο θρύλος λοιπόν, λέει ότι ο Cheung Leung επινόησε το ΚΙΝΟ για να βρει οικονομικούς πόρους για τη σωτηρία της πόλης. Βέβαια, υπάρχουν κι άλλες παραδόσεις, που λένε ότι το παιχνίδι δημιουργήθηκε χάριν της χρηματοδότησης του Σινικού Τείχους. Σε κάθε περίπτωση, οι θρύλοι και οι παραδόσεις ποικίλλουν και κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι ισχύει.

Από τη στιγμή που γεννήθηκε το ΚΙΝΟ, είχε σε μεγάλο βαθμό ίδια μορφή με αυτήν που έχει σήμερα. Άλλωστε, πρόκειται για ένα πολύ απλό παιχνίδι. Θεμελιώδης λίθος του αρχαίου keno, ήταν ένα κινεζικό ποίημα. Αυτό περιελάμβανε 1.000 χαρακτήρες, όλοι διαφορετικοί μεταξύ τους. Στις αρχές λοιπόν, για να νικήσει ο παίκτης, όφειλε να βρει οκτώ νούμερα. Η παρτίδα περιελάμβανε τους πρώτους 120 αριθμούς από τη χιλιάδα που αναφέραμε. Και μάλιστα, τα νούμερα ήταν χωρισμένα σε 15 σετ, με 8 αριθμούς το καθένα. Τώρα όμως, θα μάθετε και το πρώτο όνομα του παιχνιδιού. Δεν λεγόταν άλλωστε εξαρχής ΚΙΝΟ. Απεναντίας, «άκουγε» στο «Παιχνίδι του Άσπρου Περιστεριού». Θα αναρωτιέστε πώς προέκυψε αυτή η ονομασία. Μάθετε λοιπόν, ότι τα αποτελέσματα της κλήρωσης μεταφερόταν στα γειτονικά μέρη μέσω περιστεριών! Δεν ήθελε πολύ για να γίνει το ΚΙΝΟ αγαπητό στο κοινό της Κίνας. Σταδιακά, από τις μικρές πόλεις και τα χωριά, διαδόθηκε και στα μεγάλα αστιτκά κέντρα. Τον 20ο αιώνα λοιπόν, ήταν η ώρα του για να βγει από τα σύνορα της χώρας. Πρώτα από όλα, το παιχνίδι έγινε γνωστό στις ΗΠΑ.

Εκεί, το παιχνίδι πήρε το όνομα «ΚινεζικήΛοταρία». Στην αρχή, το καταλάβαιναν μόνο οι Κινέζοι μετανάστες, αφού τα πάντα ήταν στη γλώσσα τους. Αργότερα όμως, τα νούμερα αντικατέστησαν τους εν λόγω χαρακτήρες. Από εκεί και πέρα, ο δρόμος ήταν προδιαγεγραμμένος. Το ΚΙΝΟ σταθεροποιήθηκε στην αγορά των ΗΠΑ και δεν άργησε να διαδοθεί και στην Ευρώπη. Όπως συμβαίνει άλλωστε με πολλά πράγματα που έχουν επιτυχία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το παιχνίδι έφτασε λοιπόν και στην Ελλάδα, όπου γνωρίζει τρομερή επιτυχία.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Νόμιμα online Casino